Nyheter

Välkommen Martin Spencer!

Martin är arkitekt med en bred kompetens inom yrkets alla områden och även ett specialintresse inom fotografi. Hans kreativitet och professionalitet kommer tillföra många kvalitéer i våra processer.

Välkommen Johannes Ellebrandt

Johannes är en ung arkitekt som redan arbetat med de flesta skeden yrkesrollen erbjuder. Han har också god vana att projektera i BIM, något som kommer väl till pass i de processer vi har för att säkerställa goda leveranser till våra kunder.

Första spadtaget till Katwadde Primary School

Idag tar vi första spadtaget för Katwadde Primary school, ett projekt vi ritat pro bono i samarbete med Help at Hand och Colorama. Se https://www.facebook.com/search/top/?q=help%20at%20hand&epa=SEARCH_BOX

Studieresa till Köln 29-31 augusti

Under några dagar har vi fått en mycket inspirerande upplevelse av arkitektur i Köln med omgivningar. 

Välkommen Louise Möller!

Louise har just slutfört sin kandidatexamen i arkitektur vid Konstakademins Arkitektskola i Köpenhamn och kommer praktisera hos oss under ett halvår. Louise har också en bakgrund inom grafisk formgivning och design och vi ser att hennes kompetenser kommer passa väl i den utveckling vi har framåt.

Julmys på Horisont Arkitekter Stockholm

En härlig kväll på Stockholmskontoret med positiva framtidsvibbar. Mycket på gång...

Invigning Camp Pro på Sophiahemmet i Stockholm

Invigning av Camp Pro Ortopedteknink på Sophiahemmet i Stockholm. Projektet som pågått i två år har varit en fantastisk process i nära samarbete med en mycket engagerad verksamhet. Camps fina värdegrund och platsens karaktär har varit viktiga ingredienser som utgångspunkt för vår gestaltning.

Pressmeddelande!

Pressmeddelande angående vårt deltagande i Open House Stockholm på lördag kl 12:30 i Stockholmsrummet på Kulturhuset. Kom och lyssna på vår paneldebatt om hur arkitektur genom barn- och ungdomsidrott kan bidra till att minska segregationen i samhället? Läs mer här.

Vi välkomnar Pierre Kull!

Pierre har många års erfarenhet som arkitekt, både i Sverige och internationellt, och han kommer att bidra positivt som designer och projektör. Pierres kompetenser täcker många områden och han drivs av holistiska och pragmatiska åsikter kopplad till en humanistisk hållning. Detta i kombination av en stor teknisk förståelse där han har god vana att arbeta med detaljprojektering. Vi uppfattar Pierre som lyhörd och kreativ och hans roll i vår verksamhet kommer att stärka våra leveranser inom både gestaltning och teknik.

Horisont Arkitekter ställer ut på Open House Stockholm!

Vi är stolta över att vi kommer ställa ut på Stockholmsrummet på Kulturhuset under @openhousestockholm 5-7/10. Lördag 6/10 kl 12:30 håller vi ett samtal med idrottsvärlden om hur arkitektur kan främja barn- och ungdomsidrotten och motverka segregation. Välkommen! 

Läs mer här: OpenHouseStockholm

Horisont Arkitekter etablerar i Stockholm och Mälardalen

Genom rekrytering av Josefin Dorkhom etablerar Horisont Arkitekter nytt kontor i Stockholm. I och med att Josefin nu är en del av Horisont har vi helt andra möjligheter att finnas till hands för våra befintliga beställare i Mälardalsregionen. Josefin kommer senast från en tjänst som VD för en mindre koncern inom arkitektur och fastighetsutveckling. Hon är van vid att arbeta med arkitektföretag som har kontor på flera platser och ser fram emot att etablera välrenommerade Horisont Arkitekter i Stockholm.

”Det är som att öppna eget men inom en befintlig struktur med gedigen kompetensbas och upparbetade nätverk.” säger Josefin och fortsätter: ”Jag hoppas att jag kommer att kunna bidra till Horisont med mitt affärstänk och kanske också lite HR men jag är också oerhört ödmjuk inför de fantastiska medarbetare som jag redan känner mig som en del av trots det geografiska avståndet.”

Josefin har erfarenhet av bl.a. passivhusteknik och att rita trähus så väl som avancerade vårdbyggnader. Ambitionen är att vara runt fem medarbetare på Stockholmskontoret till sommaren 2019. Vi har fullt förtroende för Josefin. Samtalen mellan oss har pågått över ett år och vi ser fram emot ett växande Horisont som kan fortsätta att locka till sig kompetenta medarbetare. Horisont Arkitekter smygstartar i Stockholm från och med första september och slår upp portarna på riktigt i egna lokaler efter årsskiftet.

Varmt välkommen Viktoria!

Vi är stolta att presentera Viktoria Ljunberg Hötzel som ny medarbetare hos oss. Viktoria kommer huvudsakligen att arbeta som uppdragsledande och vi välkomnar de kontakter hon har i sitt nätverk att fortsätta samarbeta med henne.  Hon brinner för miljövänligt byggande och passivhus, något som passar vår profil bra och hennes engagemang kommer att betyda mycket i vår fortsatta satsning inom detta område. Viktoria är en duktig arkitekt med vana att självständigt driva större projekt från skiss till färdig byggnad och hon kommer att bidra positivt till våra beställare i alla led.

 

 

Desire - Arkitektur för vår framtida livsmiljö

En visionär utställning om arkitektur för vår framtida livsmiljö som vi kommer vara en del av. Utställningen kommer att hållas på Form/Design Center i Malmö 23.08.18 - 23.09.18. Välkommen!

http://www.formdesigncenter.com/utstallningar/desire-arkitektur-var-fram...

Certifikat för ELME-skolan

Äntligen är vår ELME-skola certifierad som passivhus enligt PHI internationella stadard. Vi har ett värmebehov på 7 kWh/m2/år att jämföra med Boverkets krav för motsvarande byggnadstyp i Älmhult på 70 kWh/m2/år, dvs 10 gånger bättre.

Vid mätningar under den varma perioden nu i maj - juni har vi haft en behaglig konfort med temperaturer runt 23 grader. Det fungerar alltså bra omvänt även mot värme. Ändå är passivhustekniken som koncept inget svårt. Vi bygger med ett bra klimatskal och är noga med detaljerna så att man undviker köldbryggor. Alla kan klara detta med lite fokus!

Ramavtal Vallentuna!

Av sexton kontor i konkurrens kvalificerade vi oss på topp tre och får tilldelning av ramavtal för arkitekttjänster i Vallenutan kommun. Då upphandlingen byggde på fasta priser blev kvaltiet utlagsgivande, något som gör oss extra glada.

Elmeskolan - Nominerad till Årets bygge 2018

Vi är mycket stolta över att berätta att vår passivhusskola "Elmeskolan" blivit nominerad till årets bygge 2018. 

Elmeskolan ligger i Älmhults kommun och är en skola som är byggd som ett Passivhus. Skolan rymmer 800 elever och nyttjas av kommunens grundskoleversamhet, förskola samt internationella skolan. 

För att läsa mer om projektet kan ni titta in här: 

http://www.horisontarkitekter.se/sv/project/elmeskolan

Ni kan även läsa mer om nomineringen på följande länk: 

http://byggindustrin.se/artikel/fordjupning/passiv-partnering-i-ort-pa-f...

foto: Anders Siljevall

Horisont växer

 

Horisont Arkitekter växer! Under de senaste veckorna har vi haft nöjet att välkomna två nya tjejer till kontoret. 

Varmt välkomna Astrid & Gerda-Maria 

Astrid Andersson

Vi välkomnar idag Astrid som är inredningsarkitekt och ljusdesigner. Trots en relativt kort karriär har Astrid en bred kompetens som även omfattar stadsbyggnad och planering. Astrid har förmåga att se både helhet och detaljer utifrån olika perspektiv vilket resulterar i en god samverkan mellan arkitektur, möbler, belysning och materialitet.

Gerda-Maria Larsson

Vi fortsätter att förstärka våra resurser och välkomnar Gerda-Maria som är en ung och framåt arkitekt. Gerda-Maria säger att hon "föredrar att göra det som är riktigt före det som är lättast", något som passar med våra gemensamma målsättningar. Hennes engagemang kommer att bidra till mervärden för våra kunder.

Horisont Arkitekter fyller 10 år!

Studieresa Marseille

Caisa Leifsdotter och Felix Lindell!

Vi har glädjen att presentera ytterligare två medarbetare, Caisa Leifsdotter och Felix Lindell. Caisa har god erfarenhet inom inredningsarkitektur där hennes kompetens om material och trender kommer att vara särskilt värdefull. Felix kommer att praktisera hos oss som arkitekt inför fortasatta studier. Varmt välkomna!

Vi hälsar Amanda Rossing välkommen

Amanda kommer att, under pågående masterutbildning i arkitektur vid LTH, utföra praktik hos oss. Hon har en spännande bakgrund där hon utöver arkitektur även studerat konstvetenskap. Vi ser fram emot ett bra samarbete med Amanda.

Välkommen Linnea Pernet

Varmt välkommen Linnea! Med en bakgrund som spänner både arkitektur, visualisering, kommunikation och media kommer hennes kompetens till nytta inom många områden på vårt kontor. Hon har ett fokus på "samarbete, framgång och glada miner". Vi är glada att få in henne i vårt team!

 

Startworkshop för Tygelsjö Förskola och LSS-bostäder

Idag har vi startworkshop för våra projekt Tygelsjö Förskola och LSS-bostäder, ett partneringprojekt tillsammans med vår kund Tygelsjö Gård/familjen Wettbo och Skanska.

Välkommen Joe Wiebelhaus

Vi fortsätter att expandera och har glädjen att anställa Joe Wiebelhaus, arkitekt med bakgrund ifrån USA. Joe har under mer än ett decennium arbetat med design och projektering av stora projekt både i USA och Danmark. Hans breda kompetens ger både våra kunder och oss större potential att fortsätta utveckla våra samarbeten. Välkommen Joe!

 

Utveckling av Lunds Stadshall

Lunds Stadshall är i stort behov av renovering men har samtidigt en stor potential att bidra till en levande stadskärna. Efter en omfattande medborgardialog och förarbeten har vi presenterat tre koncept för byggnadens framtida innehåll och roll. Nu går vi in i nästa fas av vårt arbete.

http://www.sydsvenskan.se/2017-02-27/almgren-om-stadshallen-jag-tycker-att-vi-ska-satsa-hogt

Välkommen Elinor!

Idag hälsar vi Elinor Andersson, arkitekt, varm välkommen! Elinor är en ung prisbelönt arkitekt med internationell erfarenhet. Hennes kompetens inom tidiga skeden kommer väl till pass i de utmaningar vi har framför oss.

Välkommen Willy och Johan

Vi är glada att kunna anställa Willy Lind, byggnadsingenjör, i vårt företag. Willy som har mångårig erfarenhet av teknisk projektering har tidigare hjälpt oss som konsult. Hans kompetens är en grundpelare vid våra projekteringsuppdrag och vårt samarbete har utvecklats till att Willy nu går in som anställd.

Vi hälsar samtidigt Johan Stenbeck varmt välkommen. Som en del i Johans studier till Master i Arkitektur vid Konstakademiets Arkitektskola i Köpenhamn är han hos oss i ett halvår för praktik. 

 

 

Vi behöver fler kollegor!

Horisont Arkitekter har en mycket positiv utveckling med många nya spännande projekt på gång. Vi söker flera arkitekter med några års erfarenhet och driv att utvecklas. Hos oss kan du bli del i en dynamisk miljö där delaktighet och gemenskap är lika viktigt som självständighet och egna initiativ. Din utveckling är vår framtid! Vi förväntar oss att du har ett engagemang och en förmåga att se möjligheter. Vi behöver designers men har du en projekteringsvana och behärskar ArchiCad är det en fördel. Välkommen att skicka din ansökan till info@horisontarkitekter.se

Välkommen Lisa!

Vi hälsar Lisa Holmberg välkommen! Lisa är en erfaren arkitekt med goda kunskaper inom BIM-projektering och är specialist inom vårt huvudprogram ArchiCad. Lisa är också certifierad sakkunning på tillgänglighet – enligt BFS 2011:18 -TIL2 och kommer att kunna anlitas både som fristående sakkunnig och rådgivare åt våra kunder. Vi ser fram emot att jobba med Lisa och hennes kompetens kommer att berika mycket i våra processer. 

Ny inredningsarkitekt

I dag börjar Felipe Andrés Villagrán sin tjänst hos oss. Felipe är inredningsarkitekt och har en "Diploma in Interior Design" från Istituto Marangoni i London. Felipes roll hos oss är initialt praktikant men vi ser en ung kreativ förmåga i Felipe som kan utvecklas och bli till stor nytta i våra projekt. Vårt mål är ett långsiktigt engagemang som breddar den inredningskompetens vi redan har i företaget. Välkommen!

Elmeskolan

Sveriges största passivhusskola byggs just nu! Invigning hösten 2017. 

Lunds Stadshall

Workshoparbetet med utvecklingen av Lunds Stadshall är i full gång.​

Park Inn Case Study

En Case Study på vårt projekt, Park Inn i Lund, kommer att publiceras i tidningen "ECCA Collection 2016".

Mer om ECCA på 

http://www.creativebuilding.eu/

Nu finns vi på Instagram!

Nu finns vi på Instagram också! Följ oss gärna på @horisontarkitekter.  

Utveckling Lunds Stadshall

Hur kan Stadshallen bidra till en levande och attraktiv stadskärna i Lund? Idag startar vi ett tiotal workshops med olika grupper av medborgare. Stadshallen är en unik plats i Lund och innehållet kan ha en unik betydelse för Lund. Hjälp oss med visionär input! I februari ska vi presentera en målbild och hur vi ska utveckla platsen Stadshallen att möta framtiden. En unik möjlighet för Lund! Vi är lyhörda!

Fototävling

På vår studieresa till Wien ordnade vi en intern fototävling med utgångspunkt i våra kärnvärden; "Möjligheter, Engagemang, Tillsammans". Tillsammans har vi röstat fram en vinnare i varje kategori, klicka på bidlen för att starta bildspelet:

Vi ritar Sveriges största passivhusskola

I april togs det första spadtaget för det som ska bli Sveriges största passivhus-skola. Bygganden ska certifieras internationellt vid Passivhaus Intstitut i Darmstadt och utöver gestaltning ansvarar vi även för energiberäkning och underlag inför certifieringsprocessen. Skolan beräknas vara färdig hösten 2017. Läs mer i "Byggvärlden"

Nu kör vi igång igen!

Efter en härlig semester kör vi idag igång vår verksamhet igen med i princip full besättning. Välkomna alla kunder, samarbetspartners och kollegor. Vi har också glädjen att hälsa Maria Lycke varmt välkommen som nyanställd arkitekt i vårt gäng. Lycke har en gedigen bakgrund med nio års erfarenhet inom alla skeden med fokus på bostäder och kontor. Hennes kompetens passar oss väl och hon kommer att hjälpa oss inför kommande utmaningar. 

Daria blir certifierad passivhusdesigner

Vi gratulerar Daria Barnas för godkänd tentamen och internationell certifiering som passivhusdesigner vid Passivhaus Institut i Darmstadt. Elemskolan som vi projekterar i Älmhults kommun ska certifieras enligt internationella förutsättningar och då Daria agerar som handläggare för projektet kommer hennes utökade kompetens väl till pass.

Vi åker miljösmart

Vårt resande har i år hittills sparat 375 kg koldioxid.

Vi får en miljöspecialist!

Idag börjar Albert Orrling hos oss. Han har ett särskilt intresse för miljö- och energifrågor där han hållit föreläsningar och varit aktiv i flera seminarier. Utöver arkitektexamen har Albert också en Master vid Internationella Miljöinstitutet i Lund. Albert kommer att arbeta inom många områden, både gestaltning, projektering och miljöfrågor, och hans miljöintresse tillför vårt företag en bättre kompetens inom ett område som ligger i tiden. Varmt välkommen!

Inredning och arkitektur

Vi välkomnar idag Anki Andersson som är både arkitekt och inredningsarkitekt, en bra kombination som ger oss styrka i de projekt vi arbetar med "både och". Anki har, utöver gestaltnings- och projekteringskompetens, också erfarenheter av eget kundansvar och projektledning av produktion i snickerifabrik. Detta ger henne särskild detaljkunskap. Hon har ett intresse för det publika rummet, ekologi, fuktion och brukarperspektivet.

Välkomna Ewa och Kushtrim!

Vår organisation får idag nya tillskott genom arkitekterna Ewa Fydrych-Hulyk och Kushrtim Regjepaj. Vi har fortsatt högt tryck på orderingången och för att möta detta känns det bra att vi kan koppla dessa resurser till vårt kontor. Ewa har bred erfarenhet av både tidiga skeden och detaljprojektering internationellt och Kushtrim är en ung kreativ arkitekt som kommer att bidra positivt. 

Elmeskolan, ett stort passivhus!

Horisont Arkitekter är engagerade i ett stort antal skol- och förskoleprojekt och har sedan tidigare en specialkompetens inom passivhus. I Älmhult medverkar vi i en passivhusskola, förmodligen Sveriges största, vilken ska certifieras internationellt. Idag åker vi med delar av vår partneringgrupp till Tyskland för att utreda förutsättningarna för att certifiera fasadsystemet internationellt. Skolan kommer att invigas höstterminen 2017.

Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab 2016!

Horisont Arkitekter har blivit nominerade för Metropol Helsingborg till Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab 2016!


Läs mer om projektet här.

Horisont möter framtiden

Idag vänder vi blad och skriver ett nytt kapitel i Horisonts historia. Företagets långsiktiga strategi är att fortsätta växa organiskt och för att förnya och föryngra oss välkomnar vi Hjörtur Hannesson som ny delägare i Horisont Arkitekter AB. Vi ser en mycket positiv framtid genom Hjörturs inträde och hans engagemang kommer på sikt stärka vår position på marknaden.

Hjörtur är en ung, komplett arkitekt och designer som har etablerat sig som en av kontorets nyckelspelare. Hans visioner, driv och energi kommer att betyda mycket i vår målsättning att höja nivån på vårt arbete. Hjörtur besitter hög kompetens i byggprocessens alla skeden från tidig skiss till färdig bygghandling.  Han kommer att betyda mycket både för oss och våra kunder och vi hälsar honom varmt välkommen som partner!

Caterina Solato

Idag har vi glädjen att få välkomna ytterligare en entusiastisk arkitekt till vårt kontor. Caterina som har sin bakgrund i Italien och med arkitektexamen från Milano kommer att bli en viktig lagspelare. Hennes erfarenhet att driva projekt självständigt kommer att vara till god hjälp för oss och våra kunder.

Arkitekt eller ingenjör

Utvecklingen är väldigt positiv och vi har fortsatt stort behov av nya resurser. Framförallt behöver vi medarbetare med handläggande erfarenheter och ni som är duktiga projektörer, eller ingenjörer.

Vi erbjuder möjlighet att arbeta på bredden med olika arbetsuppgifter inom allt från inredning till stadsplanering och från gestaltning till teknisk projektering.

Dina uppgifter kommer vara varierande och med fokus på teknisk projektering där du arbetar självständigt och handläggande, på egen hand eller i projektteam och ofta med flera projekt samtidigt. Utöver god projekteringsvana är du bra på att planera och ta egna initiativ. Vana att jobba i ArchiCad är en fördel!

Vi ser fram emot din ansökan på monica@horisontarkitekter.se

Välkomna Nina och David

Vi välkomnar våra nya medarbetare Nina Minjevic och David Bergerheim till vårt kontor.

Nina är arkitekt och designer där hon arbetat med och fått realiserat flera projekt i Serbien och Slovenien. Hon har också uppmärksammats med pris i ett flertal tävlingar. Hennes kreativa förmåga kommer att vara till god nytta i våra tidiga skeden.

David kommer att arbeta på bredden som projektledare med ett handläggande ansvar för flera projekt parallellt. Han har en mycket bred erfarenhet inom företagande där han bl a varit VD och ägare i ett flertal företag. Genom sitt företagande har han en gedigen kompetens inom inredningsproduktion. David är också certifierad som kontrollansvarig på avancerad nivå och är utbildad för ansvar i BAS-P/U.

Älmhults kommuns byggnadspris 2015!

Möckelns förskola tilldelas Älmhults kommuns byggnadspris 2015!

Läs motiveringen här.

Läs mer om projektet här.

God Jul och ett Fantastiskt 2016!

Tack för ett härligt år. Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett fantastiskt 2016!

Lucia på Horisont

Vi önskar alla en stämningsfull Luciahelg. Vi tackar också spetskören från Lars Erik Larssongymnaseit som i morse gav oss en upplevelse utöver det vanliga.

Arkitekt eller ingenjör

Vi söker en arkitekt eller ingenjör med minst fem års projekteringsvana.

Horisont Arkitekter AB har en mycket positiv utveckling och vi kan förutse en fortsatt expansiv trend inom flera av våra kundsegment. Vårt kontor erbjuder möjlighet att arbeta på bredden med olika arbetsuppgifter inom allt från inredning till stadsplanering och från gestaltning till teknisk projektering.

Dina uppgifter kommer vara varierande och med fokus på teknisk projektering där du arbetar självständigt och handläggande, på egen hand eller i projektteam och ofta med flera projekt samtidigt. Utöver god projekteringsvana är du bra på att planera och ta egna initiativ. Vana att jobba i ArchiCad är en fördel!

Vi ser fram emot din ansökan på tina@horisontarkitekter, snarast.

Sveriges Snyggaste Kontor 2015

Ett av våra inredningsprojekt Midroc Property Development AB har blivit nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor 2015!
Gå gärna in och lägg en röst!

P-hus under uppförande

Vårt P-hus till WTC i Lund växer fram. Beroende på vilken vinkel man ser den ifrån ger den väldigt olika upplevelser och vi är glada över att den verkar bli så bra.

Det pågår en positiv miljötrend.

Intervju med Marcus i Lokalguiden

Idag börjar Irena hos oss!

Vi hälsar Irena Ponjavic varmt välkommen som ny arkitekt på vårt kontor. Irena är van att ta ansvar och att driva projekt självständigt. Hennes meriter täcker många områden där hon arbetat både med gestaltning och teknisk projektering i komplexa sammanhang. Utöver sin arkitektutbildning har Irena också delar av sin utbildning som civilingenjör. Vi är övertygade om att hon kommer att bli en tillgång inför de utmaningar vi står inför framöver.

Välkomna! Full fart igen på vårt kontor.

Vi hoppas att alla haft en bra sommar med god återhämtning och fina upplevelser. På Horisont är vi laddade och drar idag igång vår verksamhet inför en spännande höst. Vi ser fram emot att återkoppla kontakten med alla våra kunder och leverantörer. Välkomna!

 

 

Glad sommar!

Vi önskar alla en fantastisk sommar med mycket sol och vila. Under semestern går vi ner på lågvarv med minimal bemanning. Fulls styrka igen blir vi den 3 augusti. Vi ser fram emot friska nya tag och ett fortsatt gott samarbete i höst.

Tack Anna!

Efter 5 år lämnar Anna E Brorsson sin tjänst som inredningsarkitekt hos oss. Hon har haft en nyckelroll i många av våra inredningsprojekt. Vi tackar för den tid Anna gav oss och önskar henne lycka till i sin fortsatta karriär.

Välkommen Emel

Inför en ökande orderingång är vi mycket glada att välkomna Emel Ismail som kommer att tillföra god kompetens inom flera områden till vår verksamhet. Emel, som är arkitekt, är både duktig bildbearbetare, designer och har projekteringserfarenheter främst inom bostadssektorn. I sina meriter har Emel varit delaktig i två tävlingsvinster och vi tror att hon kommer att bli en tillgång för både oss och våra kunder.

Vi söker erfaren arkitekt!

Till vårt kontor i centrala Malmö söker vi dig som vill vara med och utvecklas på ett kontor som upplever stark medvind och har många nya spännande projekt på gång.

Läs mer på: www.arkitekt.se

 

 

Kvarteret Föraren

Läs artikeln om Kvarteret Föraren publicerad i Skånskan, och det första huset att byggas i det omprogrammerade området i Norra Sorgenfri i Malmö. Flerbostadshuset består av hyreslägenheter och är främst riktat till barnfamiljer som vill bo kvar i stan i ett modernt boende som knyter an till en historisk kvartersstruktur. I området kommer även en ny skola, butiker och en kulturverkstad att byggas. 

50/7-årsfest på Horisont

Det var full fart och mycket trevligt här på kontoret i fredags när vi firade Anders 50-årsdag i kombination med kontorets 7-årsjubileum. Tusen tack alla trevliga kunder och gäster som gjorde vår kväll till en härlig upplevelse.

Välkommen Carolina!

Vi är glada att kunna fortsätta stärka vårt kontor med nya krafter. Idag välkomnar vi Carolina Thörn, arkitekt med goda erfarenheter både inom offentliga projekt, affärsfastigheter och bostäder. Carolina utgör ett tillskott i vår gemensamma kompetens som kommer ge oss goda möjligheter att fortsätta utvecklas inom dessa områden.

Välkommen Martin!

Idag börjar Martin Svahn sin tjänst som arkitekt hos oss. Utöver svenska meriter har Martin delvis gjort sin arkitektutbildning i Italien och har även internationell projekteringserfarenhet. Hans erfarenheter på bredden kommer väl till pass i många av de uppgifter vi står inför.

Invigning i Milano

Den 30 september invigs vårt projekt Bianchi Café & Cycles i Milano. Projektet är ett led i Salvatore Grimaldis satsning på att mixa det bästa i cykelvärlden med det bästa ifrån det italienska köket. I sann Grimaldianda, "i ständig förändring", har vi utvecklat konceptet betydligt från de enheter som finns i Sverige. Cafékonceptet kommer i Milano att ackompanjeras av en genomtänkt à la cartmeny under ledning av den duktiga kocken Sinisa Radetic. En variation av de olika rummen kommer att prägla upplevelsen. Alltifrån intensiv storstadsbar - en lugn uteservering med trädgårdskänsla - VIP-lounger och cykelbutik till en soft restaurang i behaglig ljudmiljö.

Tack Andreas!

Vi tackar Andreas Pålsson som flyttar till Stockholm för nya äventyr i sin karriär. Andreas roll har varit framträdande här på kontoret och vi kommer att sakna honom. Men det är alltid positivt med fler skåningar i huvudstaden. Lycka till Andreas!

Välkommen Frida!

Vi är glada över att kunna välkomna Frida Axelsson till Horisont.
Frida är utbildad inredningsarkitekt & Spatial/Ljusdesigner som utexaminerades från Det kongelige konstakademiets designskole 2013.
Sedan dess har hon hunnit samla på sig en bred erfarenhet inom olika inredningsprojekt och anställningar på kort tid och vi ser fram emot att med hennes hjälp utveckla vår inredningskompetens ytterligare.

Vi växer och behöver bli fler!

Vi söker kreativa arkitekter med minst fem års erfarenhet. Projekteringsvana är alltid ett plus och om du har arbetat i Archicad är det en fördel.

Självklart uppskattar vi förmågan att ta egna initiativ, nyfikenhet och en vana av att driva egna projekt.

Låter det som du?
Skicka då din ansökan till Tina Francke.


 

Nya bilder

Vi har bett fotografen Martin Palvén att ta lite bilder på några av våra projekt. Först ut att bli levererade är Aktiv Ortopedteknik i Malmö och P-hus Dockan.
Tack Martin!

 

Invigning av Aktiv Ortopedteknik, Malmö

Vi har haft ett unikt tillfälle att delta i skapandet av ett helt nytt ortopedtekniskt centrum. I ett kreativt samarbete med vår beställare har vi utvecklat förutsättningar för att kunna ge patienter, kunder och Region Skåne förstklassig service för många år framöver. Vi är idag stolta att ha nått våra mål och gläder oss över att vara med vid denna invigning. Aktiv Ortopedteknik ingår i Ottobockkoncernen och avsikten är att det nya centrat i Malmö ska fungera som pilotprojekt. Projektet hittar du här och på www.aktivortopedteknik.se finns mer att läsa för den nyfikne.

 

Äntligen klara

Nu är vår nya hemsida äntligen uppe.
Vi fyller på med både nya och gamla projekt de närmsta veckorna, så om det är något ni saknar från den gamla sidan kan ni titta in senare igen, så har det säkert kommit upp.
Välkommen in i Horisont Arkitekters nya värld!

Medarbetare

Vårt kontor är i en spännande utvecking. Vi har varierande projekt i flera branshcer och har fått ihop bra gäng med både hus- och inredningsarkitekter.
För närvarande har vi inget rekryteringsbehov men vi är alltid intresserade av kreativa och erfarna medarbetare. Skicka en ansökan till Tina om du är intresserad av att jobba tillsammans med oss.

Hammars skola

Vi är stolta över att vårt senaste skolprojekt, Hammars skola, är nu invigt, till glädje för minst 400 elever i årskurserna F - 6 och för ca 40 elever i särskolan. Den befintliga skolan har fått en tillbyggnad på ca 6000 m2. Projektet omfattar undervisningslokaler, klassrum, fritids, administration, bibliotek, musiksal m, ett helt nytt tillagningskök och matsal samt en helt ny sporthall i fullformat.
Hela tillbyggnaden är sammanbyggd, dvs även sporthallen för att i full utsträckning skapa flexibilitet 

Bianchi Café & Cycles

Bianchi Café & Cycles i Malmö är nu invigt på Caroli och vi har privilegiet att utveckla konceptet vidare både i Sverige och internationellt. Utöver Västerås, som öppnar i mars, och ytterligare en i Stockholm har vi fått i uppdrag att rita en enhet i Milano.